viernes, 8 de octubre de 2010

Reptes de la nostra classe


 Després de veure el vídeo de Parque Prehistórico 1, ens ha sorprès que el cocodril mesurés 15 metres. El nostre repta éssaber quants fillets/es de la classe ens hem d'ajuntar per mesurar el mateix que aquest gegantí cocodril. Sabem l'alçada d'alguns fillets/es de la classe:
Anna 1,29m Toni 1,38m Víctor T. 1,34m
Xaveir 1,34m Joan 1,39m Aina 1,35m
Llàtzer 1,29m Lluís 1,44m Miquel 1,40m
Aina 1,34m Víctor 1,37m
Karl 1,27m Marina 1,34m, Marc 1,36m Òscar 1,38m
La nostra pregunta ara és: què medeixen aquests companys junts?
Per grups de treball ens posam a pensar a veure com podem arribar a saber que mesuram. Veim que hi ha maneres diferentes per arribar a resoldre le nostre dubte. Cada grup exposa la seva manera de resoldre hi veim que tots arribam a la mateixa conclusió (encara que algun grup ens equivocam a l'hora de fer algun càlcul). La resposta a la nostra pregunta és: la suma de les alçades de tots aquests fillets/es de la classe és 20 metres i 28 cm


Però ara ens sorgeix una altra pregunta; segons el vídeo el cocodril mesura 15 metres i noltros mesuram 20,28 metres. Sobren fillets/es.
Sobren 5'28 metres per saber el que mesura el cocodril. Quants fillets llevarem i quins per aproximar-nos el màxim possible a la mida del cocodril?
Ens tornam a posar a pensar per grups, i després de molt pensar i clacular, veim que els fillets que hem de llevar són: Anna, Xavier, Llàtzer i MArc i així arribam a la mesura exacta que hi ha que descomptar 5,28. 
 
 

Ara ja tenim el nostre repte resolt, només ens queda sortir al passadís de classe i comprovar com de llarg era el cocodril!!!!3 comentarios:

  1. Quin projecte més xulo!!!
    Ja ens explicareu coses als alumnes de 1r cicle que ho trobam molt interessant!!!

    ResponderEliminar
  2. diem lo mateix de na nuria !!!


    aina gener ,aina rotger

    ResponderEliminar